Ania od najmłodszych lat bardzo lubi pomagać w kuchni. Lubi mieszać, kroić, myć naczynia, robić bałagan, dodawać to i tamto, a najbardziej lubi jeść.
A co najbardziej lubi jeść?
Ogórki kiszone, małosolne lub konserwowe, a także kapustę kiszoną.
Z tych kilku rzeczy co można z łatwością zrobić na Tajwanie?
Ogórki małosolne!
Jedyna rzecz, którą należy zdobyć (czyt. przywieźć z Polski) to mieszanka przypraw.
Ogórki należy porządnie umyć i pokroić (na Tajwanie korniszony są właściwie nie do zdobycia, więc używamy małych wężowych ogórasów).
Pokrojone ogórki upychamy na sztorc w dużym słoju:
Wsypujemy kilka łyżek mieszanki przypraw i wszystko zalewamy ciepłą wodą z solą:
Przykrywamy gazą i odstawiamy na kilka dni w zacienione miejsce:
Po trzech, czterech dniach ogórki są gotowe. Można zostawić je w zalewie kilka dni dłużej, ale niestety u nas znikają w niewyjaśnionych okolicznościach i po dwóch dniach nie ma po nich śladu.
Mieszanka przypraw, której używamy:
A co najbardziej lubi jeść?
Ogórki kiszone, małosolne lub konserwowe, a także kapustę kiszoną.
Z tych kilku rzeczy co można z łatwością zrobić na Tajwanie?
Ogórki małosolne!
Jedyna rzecz, którą należy zdobyć (czyt. przywieźć z Polski) to mieszanka przypraw.
Ogórki należy porządnie umyć i pokroić (na Tajwanie korniszony są właściwie nie do zdobycia, więc używamy małych wężowych ogórasów).
Pokrojone ogórki upychamy na sztorc w dużym słoju:
Wsypujemy kilka łyżek mieszanki przypraw i wszystko zalewamy ciepłą wodą z solą:
Przykrywamy gazą i odstawiamy na kilka dni w zacienione miejsce:
Po trzech, czterech dniach ogórki są gotowe. Można zostawić je w zalewie kilka dni dłużej, ale niestety u nas znikają w niewyjaśnionych okolicznościach i po dwóch dniach nie ma po nich śladu.
Mieszanka przypraw, której używamy:
Dziękujemy!
ReplyDelete